De successtory van 'Toppers in Concert'Wat in mei 2004 begon als een eenmalige samenwerking van drie succesvolle soloartiesten bij de concerten van René Froger groeide de afgelopen 10 jaar uit tot cult en een klinkende traditie. Met het gezamenlijke concept ‘Toppers in Concert’ hebben de publiekslievelingen René Froger, Gordon, Gerard Joling en Jeroen van der Boom de afgelopen jaren alle denkbare records verbroken.

Toppers in Concert is het ‘Meezingfeest van het Jaar’ waar de afgelopen jaren door honderdduizenden fans naar toe wordt toegeleefd. Bij de tiende editie dit jaar verwelkomen de Toppers hun twee miljoenste (2.000.000) concertbezoeker bij het feest van verbroedering in het grootste ‘Meezingcafé’ van Nederland; de Amsterdam ArenA! Jong en oud, arm en rijk, blank en donker, homo en hetero, voor één avond samen één!

Volledig uitgedost met vrienden, familie of collega’s voor één avond ondergedompeld in blijdschap en plezier. In tien jaar 32 uitverkochte concerten in de Amsterdam ArenA en ruim 2.500.000 verkochte cd’s en dvd’s, die allen ook nog eens de 1e plaats van de hitlijsten behaalden, zijn feiten die het enorme succes van de Toppers onderschrijven. Met de drie concerten van 2014 komen de Toppers op het unieke aantal van 32 (!) grootschalige stadionconcerten in opeenvolgende jaren op één locatie. Iets wat uniek genoemd mag worden in de hele wereld.

Het recept van Toppers in Concert is beproefd. Het spraakmakende en hilarische gezelschap combineert al jaren op onnavolgbare wijze eigen hits met de allergrootste nationale en internationale meezingers en met een weergaloos showspektakel van internationale allure! In de afgelopen jaren waren o.a. internationale artiesten als Engelbert Humperdinck, The Trammps, Boney M, Johnny Logan, en Tavares te gast in de Toppers shows. Stuk voor stuk benoemden zij de Toppers concerten als een absoluut hoogtepunt in hun imposante carrières. Ook vele Nederlandse topartiesten hebben inmiddels een gastoptreden verzorgd tijdens de Toppers concerten.In 2009 vierden de Toppers hun 5 jarig jubileum. 2009 was ook het jaar dat de Toppers met trots de nieuwe Topper Jeroen van der Boom begroetten die de plaats van Gerard Joling had ingenomen. Jeroen van der Boom bewees een rasentertainer en echte Topper te zijn! Het 5 jarig jubileum werd door de drie Toppers René Froger, Jeroen van der Boom en Gordon groots gevierd met o.a. hun deelname aan het Eurovisie Songfestival in Moskou en jubileumconcerten in de Amsterdam ArenA. Ondanks het teleurstellende resultaat bij het Eurovisie Songfestival spreken de heren over een ‘onvergetelijke belevenis’ en hebben zij het songfestival in Nederland terug op de kaart gezet door de massale media aandacht en torenhoge kijkcijfers op tv.

De Toppers domineren vanaf het begin veelvuldig de media. Hun vaak uitgesproken meningen en relletjes sieren de voorpagina’s en ook vaak wordt er getracht een rel te ontketenen door diverse media. In de zomer van 2009 wordt er gespeculeerd dat Gordon de succesformatie zou moeten verlaten. Diverse ‘negatieve’ berichtgeving hierover doet Gordon in september besluiten de Toppers te verlaten. Gedurende enkele maanden wordt er door heel Nederland volop gespeculeerd wie de plaats van Gordon in zou moeten gaan nemen.

‘We hebben in die tijd heel goed geluisterd naar de publieke opinie en de uitdrukkelijke wens van de Toppers-fans. Het unieke van de Toppers in Concert moest absoluut overeind blijven. We hebben het tenslotte over het meest succesvolle muziekconcept ooit in Nederland, wat heel zorgvuldig is opgebouwd. Het publiek weet inmiddels wat het mag verwachten en dus moet je geen grote veranderingen doorvoeren. De ultieme samenstelling met zowel Gordon als Gerard als Toppers bleef kriebelen. Hoe fantastisch zou het niet zijn als ‘Geer & Goor’ allebei terug zouden komen? We moeten zeker niet vergeten dat de relletjes en ‘pek en veren’ ook succesfactoren van Toppers in Concert zijn. Het moet alleen allemaal wel in balans zijn. Er volgden vele gesprekken en uiteindelijk was iedereen bereid het verleden te vergeten’; aldus Benno de Leeuw, manager van de Toppers.

Begin december 2009 nam het hele Toppers mysterie een totaal onverwachte wending. ‘GEER & GOOR SAMEN TERUG BIJ DE TOPPERS IN 2010 ‘TOPPERS VERDER ALS KWARTET’ kopte de Nederlandse media massaal. De succesformatie gaat verder met vier personen nu de twee divo’s Gerard Joling en Gordon naast Jeroen van der Boom en René Froger hun opwachting maken.De zesde editie van Toppers in Concert in mei 2010 was uniek in al zijn facetten. Voor het eerst in de geschiedenis van het muzikale concept werd er een thema met bijbehorende dresscode toegevoegd. Het thema ‘Welcome in Heaven’ en het verzoek om in het wit gekleed te komen bleken een schot in de roos. De reacties waren unaniem weergaloos. De Toppers met zijn vieren bleek een fantastische keuze. Door de toevoeging van het thema en dresscode bleek Toppers in Concert 2010 nog meer het feest van verbroedering. Wederom drie uitverkochte avonden vol saamhorigheid zoals we dat nog nimmer zo groots hebben mee gemaakt.

In mei 2011 de zevende editie van Toppers in Concert ‘The Royal Party’ for Kings and Queens. Na het succes van de 2010 editie blijft de samenstelling onveranderd. Ruim 200.000 bezoekers geven massaal gehoor aan de dresscode Koninklijk Goud & Wit en in het decor van een gigantisch kasteel is het weer drie avonden zingen en swingen met de allergrootste nationale en internationale meezingers. Tijdens de concerten in 2011 nemen Rene Froger, Jeroen van der Boom en Gerard Joling afscheid van collega Gordon die in goed overleg na zeven jaar de succesformatie verlaat.

In 2011 gingen de Toppers via een online auditieplatform op zoek naar een 5e Topper die een medley mee mocht zingen tijdens de concerten. Na een vijf weken durende zoektocht werd er uiteindelijk gekozen voor een 5e en 6e Topper en kwam voor Judith Peters en Danny Nicolay een droom uit!

Ook in 2012 bliezen de Toppers weer drie dagen het dak van de Amsterdam ArenA tijdens ‘The Love Boat Edition’. In het decor van een over de top cruiseschip voor het eerst twee guest stars die als een soort rode draad door het programma verweven zaten. De Toppers namen samen met guest Stars Paul de Leeuw en Glennis Grace het publiek mee op een onvergetelijke muzikale reis. Het in Glitter Marine White & Blue uitgedoste publiek genoot met volle teugen van de grootse productieshow en stond bijna 3,5 uur onafgebroken ‘op de banken’.In 2012 werd de Toppers Halftime Show geïntroduceerd. In plaats van een pauze een speciaal 20 minuten durend, geproduceerd showblok in de stijl van de Toppers concerten waarin de Toppers nationaal talent een kans geven zich te presenteren voor een uitverkochte Amsterdam ArenA.

De beleving rond het evenement, de ongekende saamhorigheid en met elkaar al die grote hits luidkeels meezingen blijft bijzonder. Niet voor niets is Toppers in Concert niet meer weg te denken uit de agenda van vele trouwe bezoekers. Even de alledaagse zorgen aan de kant en een avond ongedwongen feesten. In 2013 beleefde wederom ruim 200.000 verklede fans een magische zwoele avond in een sprookjesachtig decor tijdens ‘The 1001 Night Edition’. De opening van de show is altijd weer spectaculair en dit jaar betraden de Toppers de Amsterdam ArenA op een vliegend tapijt.

In 2013 werd er nieuw element toegevoegd aan het Toppers concept; de Toppers Fanzone. Een groots feestelijk horecaplein gelegen net buiten de ArenA. De Toppers Fanzone wordt ingericht als groot horecaplein met diverse eet- en drinkgelegenheden en een fantastisch podium. Gedurende de warming up voor de concerten kan men genieten van diskjockeys en optredens van diverse artiesten. Dagelijks begint het feest op de Toppers Fanzone om 14.00 uur waardoor het gebied rond de ArenA ontlast wordt doordat de bezoekers meer verspreid in het gebied arriveren.

Op 24, 29, 30 en 31 mei van dit jaar vierden de Toppers Rene Froger, Gerard Joling en Jeroen van der Boom op grootse wijze het 10-jarig jubileum van Toppers in Concert. De 10e editie van ‘Het Grootste en Gezelligste Meezingfeest van het Jaar’! Voor het 10 jaar op rij meezingen en swingen.Het succes van Toppers in Concert blijft onverminderd voortduren. Bij de jubileumconcerten van dit jaar verwelkomden de Toppers de 2 miljoenste bezoeker! Gastoptredens waren er o.a. van 2 Unlimited, Andre van Duin en Gordon die 7 jaar onderdeel uitmaakte van de Toppers en bij het jubileum niet mocht ontbreken.

Het thema voor het jubileumjaar 2014 was ‘Made in Holland’. De Toppers zijn trots op ons land en trots op het feit dat Nederland al 10 jaar massaal warm loopt voor Toppers in Concert. Het waren vier avonden van terugkijken en vooruitblikken maar vooral samen genieten van het unieke jubileummoment in een Oer-Hollands ‘Over de Top’ decor. De dresscode was rood voor de tweede ring, wit voor de eerste ring en blauw voor het veld. De Nederlandse driekleur werd op deze wijze onderdeel van het decor.

Het is zeker het Toppers succes is nog lang niet ten einde. Ook in 2015 staan de Toppers weer in de Amsterdam ArenA voor de 11e editie van Toppers in Concert. Ditmaal de ‘CRAZY SUMMER EDITION’. Meer informatie op deze website.

Toppers in Concert, het feest der feesten, het grootste en meest unieke showconcept en al 10 jaar ‘Het Grootste en Gezelligste Meezingfeest van de Wereld’.
 

Partners

  • SBS6
  • metro
  • 100% NL
  • De Telegraaf
  • Rocket